Dapatkah Alergi Makanan Menyebabkan Jerawat? Bagaimana Mengidentifikasi Penyebab Jerawat Anda Dan Apa Yang Dapat Anda Lakukan Untuk Mengobatinya

Jika over-the-counter rawatan tidak bekerja, melihat anda dokter atau dokter kulit. Preskripsi krim atau gel yang lebih kuat dan lebih berkesan di sini degil jerawat. Banyak menetapkan antibiotik seperti tetrasiklin, erythromycin atau doxycycline. Anda boleh mengambil mereka secara lisan atau sapu mereka pada kulit anda. Bicara ke anda, dokter tentang rawatan ini jika anda tidak dihapuskan anda jerawat. Jerawat adalah upacara untuk remaja, tetapi jerawat boleh wabah orang-orang ke dalam 30 atau 40-an.

Penyelidikan ini bertujuan untuk membangunkan ubat-ubatan yang sasaran dan mengganggu hormon yang terkenal untuk meningkatkan mengasingkan pengeluaran (contohnya IGF-1 dan alpha melanocyte merangsang hormon). Lain kelenjar merendahkan dadah seperti topikal antiandrogens, peroksisom proliferator-diaktifkan reseptor modular, dan inhibitor yang stearoyl-Hi desaturase-1 enzim juga di tengah-tengah penyelidikan usaha. Partikel yang melepaskan nitric oksida ke kulit untuk mengurangkan radang kulit yang disebabkan oleh C.

Jika jerawat medicamentosa disebabkan secara khusus dengan steroid anabolik-androgenic, ia hanya boleh dipanggil steroid jerawat. Secara genetik individu yang mudah boleh mendapatkan jerawat akibat polimorfik cahaya wabak; keadaan dicetuskan oleh cahaya matahari dan tiruan cahaya UV pendedahan. Ini bentuk jerawat dipanggil jerawat aestivalis dan secara khusus yang disebabkan oleh sengit PSU pendedahan.

Sendirian atau dalam kombinasi dengan pil, spironolactone telah ditunjukkan untuk mengurangkan jerawat luka-luka dalam wanita oleh 33 85%. Keberkesanannya spironolactone jerawat muncul untuk menjadi dos-bergantung. Tinggi-dos cyproterone asetat sendirian dilaporkan mengurangkan jerawat tanda-tanda pada wanita oleh 75 untuk 90% dalam tiga bulan.

Pengumpulan mati sel kulit serpihan dan berminyak mengasingkan blok liang folikel rambut, itu membentuk microcomedon. Jerawat lapisan di folikel rambut menjadi lebih teruk proses ini. Jika microcomedon di dalam folikel rambut adalah dangkal, kulit pigmen kulitnya terdedah kepada udara, yang membawa kepada oksidasi dan gelap penampilan . Sebaliknya, apabila microcomedon berlaku jauh di dalam folikel rambut, ini menyebabkan pembentukan .whitehead. Teh, salah satu daripada atas jerawat rawatan untuk remaja muda dan orang dewasa, adalah klasik jerawat pecah bahan dalam banyak produk lapisan kedai-kedai ubat.

Dengan bentuk yang lebih teruk dari jerawat, tender kista dan bintik-bintik membangunkan, yang boleh menyebabkan parut. Dalam wanita, menggunakan digabungkan pengendalian kelahiran pil boleh memperbaiki jerawat. Generasi pertama progestogens seperti norethindrone dan norgestrel mempunyai sifat androgenic dan boleh memburukkan lagi jerawat.