Jerawat Tidak Boleh Dicegah Atau Sembuh, Tetapi Ia Boleh Dirawat Berkesan Sciencedaily

Sarecycline adalah yang terbaru oral antibiotik yang direka khas untuk merawat jerawat dan disetujui oleh FDA untuk merawat sederhana untuk teruk radang jerawat di pesakit sembilan tahun dan lebih tua. Ia adalah spektrum sempit tetrasiklin antibiotik yang diperlukan bakteria aktiviti terhadap patogen yang berkaitan dengan jerawat vulgaris dan rendah kecenderungan untuk mendorong rintangan antibiotik. Dalam percobaan klinis, sarecycline menunjukkan klinis keberkesanannya dalam mengurangkan radang luka jerawat sebagai awal tiga minggu dan dalam mengurangkan trunkal jerawat.

Tambahan minyak boleh mengisi dan menyumbat anda liang, menyebabkan penumpukan kotoran, bakteria, dan sel-sel. Jika atas plug putih, anda punya whitehead, seperti jerawat yang banyak dari kita jadi tergoda untuk. Tetapi anda juga boleh mendapatkan letusan di bahu, lengan, kaki dan punggung. Walaupun jerawat dikenali sebagai remaja penyakit, anda boleh mendapatkan jerawat di mana-mana umur, terutama jika anda berkeringat banyak, gunakan kosmetik berminyak atau mengikuti diet tinggi dalam gula. Wanita yang baru saja mulai mereka tempoh boleh melihat lebih jerawat daripada biasa.

Medis profesional biasanya reserve isotretinoin pil untuk jerawat yang teruk, disebabkan oleh yang lebih besar mungkin kesan sampingan. Awal dan rawatan yang agresif jerawat yang dianjurkan oleh beberapa dalam masyarakat perubatan untuk mengurangkan jangka panjang kesan pada individu sebagai keseluruhan. Spironolactone adalah rawatan yang berkesan untuk jerawat pada wanita dewasa.

Mereka bisa membuat kulit anda sedikit merah atau menyebabkan ia peel off pada mulanya, tetapi mereka bekerja cukup baik ketika membersihkan jerawat. Jika over-the-counter rawatan tidak bekerja, melihat anda dokter atau dokter kulit. Preskripsi krim atau gel yang lebih kuat dan lebih berkesan di sini degil jerawat. Banyak menetapkan antibiotik seperti tetrasiklin, erythromycin atau doxycycline.

Sistematik kajian kajian pengamatan mendapati bahawa pendedahan itu tidak muncul untuk meningkatkan risiko yang teruk cacat lahir, keguguran, lahir mati, kelahiran prematur atau berat lahir rendah. Begitu juga, dalam studi menyelidiki kesan topikal retinoids ketika hamil, tidak ada janin membahayakan ditemukan di trimester kedua dan ketiga. Bagaimanapun, sejak jarang kerosakan disebabkan oleh topikal retinoids tidak terkecuali, mereka tidak disarankan untuk menggunakan semasa mengandung kerana berterusan kebimbangan keselamatan. Retinoids yang disarankan pada mengandung termasuk topikal berkesan tazarotene dan mulut retinoids isotretinoin dan acitretin .

Differin gel mengandungi adapalene, ubat yang mengurangkan radang, menghalang pembentukan baru jerawat, memperbaiki bintik hitam dan memperbaiki perubahan warna, dia menjelaskan. Pelukis pelan mengatakan anda bisa menggunakan jumlah kacang bersaiz dan mula menggunakan setiap malam lain sebagai kulit anda menyesuaikan diri dengan itu. Dr. Debra Jaliman, asisten profesor neurologi di Icahn Sekolah Perubatan di Gunung Sinai, juga menyarankan Differin, tetapi menekankan yang memohon SPF di pagi hari adalah mesti karena retinoids membuat kulit anda lebih sensitif terhadap matahari. “Bayangkan anda lebih bersih tidak seperti yang sebenar dobi, tetapi sebagai terapi jangka pendek,” Zeichner menunjukkan.