Kulit Jerawat Terbaik Ingin Kau Tahu

Apabila Liang ™ s pembukaan terbuka, ini mewujudkan bintik hitam. Jika salah satu whitehead atau bintik hitam menjadi radang, mereka boleh berubah menjadi merah bisul atau papules. Apabila liang pembukaan adalah benar-benar disekat, kepala putih terbentuk.

Ia biasanya digabungkan dengan estrogen untuk menghindari gangguan haid dan estrogen kekurangan. Dadah muncul untuk menjadi efektif dalam merawat jerawat di lelaki, dengan satu kajian mencari yang tinggi dos dikurangkan radang jerawat luka-luka oleh 73%. Bagaimanapun, sampingan kesan-kesan spironolactone dan cyproterone asetat pada orang-orang, seperti kalangan, masalah seksual, dan menurun kepadatan tulang mineral, umumnya membuat mereka gunakan dalam lelaki jerawat tidak praktis.

Retinoids yang disarankan pada mengandung termasuk topikal berkesan tazarotene dan mulut retinoids isotretinoin dan acitretin . Spironolactone agak disarankan semasa kehamilan kerana antiandrogenic kesan. Spironolactone adalah rawatan yang berkesan untuk jerawat pada wanita dewasa. Tidak seperti digabungkan pengendalian kelahiran pil, ia tidak diluluskan oleh KAMI Makanan dan Obat Administrasi untuk tujuan ini. Spironolactone adalah aldosterone sesorang dan yang berguna jerawat disebabkan oleh kemampuan untuk tambahan blok androgen reseptor di dos yang lebih tinggi.

Mereka mungkin mempunyai whiteheads, bintik hitam, papules dan/atau bisul . Banyak orang yang bisa merawat jerawat ringan dengan produk yang anda boleh membeli tanpa resep. Terma jerawat dan jerawat yang digunakan seiring untuk menggambarkan kecil hyperkeratotically liang tersumbat di kulit. Ia berlaku apabila kelenjar menghasilkan terlalu banyak air yang tinggi dan menyumbat liang dengan campuran minyak dan sel-sel kulit mati.

Banyak ciri-ciri mungkin menunjukkan bahawa seseorang jerawat vulgaris sensitif untuk pengaruh hormon. Awal perubahan patologi adalah pembentukan sebuah plug , yang disebabkan oleh pertumbuhan berlebihan, perkalian dan pengumpulan sel-sel kulit di folikel rambut. Dengan kulit yang sihat, sel-sel kulit mati datang ke permukaan dan meninggalkan liang folikel rambut. Dalam orang-orang dengan jerawat, peningkatan pengeluaran berminyak mengasingkan punca sel-sel kulit mati untuk tetap bersama-sama.

Medis profesional biasanya reserve isotretinoin pil untuk jerawat yang teruk, disebabkan oleh yang lebih besar mungkin kesan sampingan. Awal dan rawatan yang agresif jerawat yang dianjurkan oleh beberapa dalam masyarakat perubatan untuk mengurangkan jangka panjang kesan pada individu sebagai keseluruhan. Jerawat adalah kulit yang biasa keadaan yang mempengaruhi sehingga 85 persen dari remaja muda dan orang dewasa. Jerawat berlaku apabila minyak dari kelenjar minyak dan sel-sel kulit mati kelom liang dan menyebabkan bintik hitam dan whiteheads.