Kulit Pustular

Kehadiran tersumbat kulit folikel, terhad ke muka dengan kadang-luka radang, mendefinisikan ringan jerawat. Jerawat tahap sederhana adalah kata berlaku apabila ada yang lebih tinggi beberapa radang papules dan bisul di muka dibandingkan dengan jerawat ringan kes dan batang tubuh. Jerawat yang teruk dikatakan berlaku apabila gumpalan (menyakitkan “lebam” yang terletak di bawah kulit) adalah muka ciri luka-luka dan penglibatan batang yang sangat luas. Jerawat adalah keadaan kulit yang berlaku apabila folikel rambut anda menjadi tersumbat dengan minyak dan sel-sel kulit mati. Jerawat adalah yang paling biasa dalam remaja, walaupun ia memberi kesan kepada orang-orang dari segala usia. Orang-orang dengan jerawat ringan mempunyai beberapa noda kulit.

Produk yang dapat memicu komedo dipanggil “komedogenik”.”Makeup berlabel” bukan komedogenik ” kelom liang kurang dan menyumbang untuk jerawat. Beberapa individu ada pengalaman yang teruk kesungguhan jerawat mereka apabila terdedah kepada panas iklim lembap; ini adalah disebabkan oleh bakteri dan kulat yang berkembang maju di panas, lembab persekitaran. Ini iklim yang disebabkan jerawat kepahitan telah disebut tropical jerawat.

Anda tidak harus hidup dengan jerawat, karena ada beberapa yang sangat berkesan rawatan untuk itu. Berunding dengan anda dokter atau dokter kulit untuk mendiskusikan pilihan anda. Juga membuat janji jika anda jerawat menjadi lebih teruk walaupun selepas rawatan atau anda mempunyai parut di tempat di mana anda jerawat itu. Jerawat berlaku apabila mati sel-sel kulit dan minyak blok folikel rambut, yang boleh menyebabkan bakteria berkembang dan menyebabkan radang dan iritasi.

Studi menunjukkan bahwa ceramides-mengandungi pelembab yang penting untuk maklumat kulit peduli, mereka meningkatkan kepatuhan untuk jerawat terapi dan melengkapi ada jerawat terapi. Dalam belajar di mana jerawat pesakit digunakan 1.2% clindamycin fosfat / 2.5% gel gel di pagi hari dan dimas 0.05% tretinoin gel di malam hari, kebanyakan pasien telah tiada kulit sampingan kesan-kesan sepanjang belajar. Ia telah menyimpulkan bahwa penggunaan Ceramides Pembersih dan Ceramides Krim Pelembab yang disebabkan baik toleransi, tidak mempengaruhi rawatan yang lebih baik dan mematuhi aturan. Jerawat vulgaris didiagnosis berdasarkan klinis penghakiman doktor. Jika mereka tidak hadir, penampilan yang sama dengan jerawat akan menunjukkan orang lain penyakit kulit. Microcomedones tidak terlihat dengan mata telanjang apabila memeriksa kulit dan memerlukan sebuah mikroskop.

Kulit kulit mati bertukar hitam disebabkan oleh tindakan udara, dan tidak kotoran. Berlebihan mengasingkan menyumbat lubang folikel rambut – terutama pada wajah, leher, dada dan kembali. Hasilnya, bintik hitam atau whiteheads, juga dipanggil “komedo”, bentuk pada permukaan kulit. Kadang-kadang tersumbat ini membawa untuk fakta bahawa folikel dinding pecah di bawah tekanan ini membina-up. Ketika ini terjadi, kebocoran air yang tinggi ke tisu berdekatan dan membentuk jerawat atau papule – ini adalah dipanggil radang jerawat.

Jerawat yang berkaitan dengan kulit normal dan lain-lain dengan sederhana atau teruk radang jerawat. Ia adalah jelas sama ada ini yang tidak diinginkan strain membangunkan atau diperoleh di dalam, atau mungkin kedua-dua bergantung pada orang itu. Ini jenis yang mempunyai keupayaan untuk mengubah, mengekalkan, atau menyesuaikan diri untuk tidak normal kitaran radang, pengeluaran minyak, dan tidak mencukupi detasemen sel-sel kulit mati dari jerawat liang. Jangkitan dengan parasit hama Demodex dikaitkan dengan pembangunan jerawat. Tahap jerawat vulgaris (Gr. κκµή, “mata” + L. vulgaris, “biasa”) boleh diklasifikasikan sebagai sederhana, sederhana atau teruk untuk menentukan rawatan yang sesuai aturan. Tidak ada yang umumnya diterima skala untuk klasifikasi jerawat sensasi.